20 май 2019-Нюз Фронт.

Днес, 20 май избраният с рекордно количество гласове Владимир Зеленски официално встъпи в длъжност след полагането на клетва.

 

 

Аз, Владимир Зеленски, 
избран запрезидента на Украйна по волята на народа, заемайки този висок пост, тържествено се заклевам във вярност към Украйна.

Задължавам се , с всичките си дела да защитавам суверенитета и независимостта на Украйна. да се грижа за блогото на отечеството и благосъстоянието на украинския народ, да отстоявам правата и свободите на гражданите, да спазвам Констируцията на Украйна и законите на Украйна, да изпълнявам задълженията си в интересите на всички съотечественци, да повиша авторитета на Украйна в света».

След полагането на клетва, вече президентът на Украйна Владимир Зеленски се обърна към украинския народ и обеща да направи всичко, което е по силите му, за да няма повече сълзи в очите на украинците през следващите 5 години.

 

 

Владимир Зеленски обяви, че задача номер едно, която си поставя е прекратяването на войната срещу Донбас.

Зеленски уволни главния прокурор, министъра на отбраната, председателя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и разпусна парламента.

 

 

 

Дмитрий Песков за поздравленията на Зеленски: Владимир Путин ще поздрави Зеленски за първите му успехи в решаването на вътрешния конфликт в Югоизточна Украйна и за първите си успехи в нормализирането на руско-украинските отношения. Така прес-секретарят на руския президент коментира кога ще постъпят поздравления към Зеленски от Владимир Путин.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;