20 май 2019-Нюз Фронт.

Украйна започва да осъзнава мащаба на щетите, които са причинени след прекъсването на икономическите връзки с Русия. Само за пет години страната успя да загуби около 80 милиарда долара и да спре много промишлени предприятия. Колко време ще е необходимо на страната да се върне към нивото от 2013 година, преди държавния преврат и идването на Порошенко? И при какви условия е възможно това?

 

Депутатът на Върховната Рада Вадим Новински в ефира на телевизия «НАШ» заяви, че само за последните 5 години икономиката на Украйна пе загубила около 80 милиарда долара поради намаляването на търговията с Русия.

Според парламентаристите «ще са необходими най-малко 35 години, за да се възстанови икономиката на страната до нивото от 2013 година».

Въпреки това, преди да се занимават с икономически въпроси, новите власти на Украйна трябва да прекратят конфликта в Донбас.В допълнение, Киев ще трябва да компромис с Москва.

„Това е нашият съсед и това ще е така. Векове наред ще сме съседи.А със съседите трябва да се живее в добри отношения.

Напомняме, че отношенията между Русия и Украйна са се влошиха след «Майдана» през 2014 година и началото на войната в Донбас, въведени са взаимни санкции, транспортната връзка между двете страни е ограничена.
Някои депутати от Радата периодично декларираха необходимостта от възстановяване на отношенията, но при президента Петро Порошенко това изглеждаше малко вероятно.

От новия президент на Украйна, украинците очакват много, като основните неща от най -голямо значение са прекратяването на войната срещу Донбас и възобновяване на отношенията с Русия. Това е единствения начин на Украйна да се възстанови, след дълбоките рани нанесени от Киевския режим възглавяван от Порошенко.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;