Терористите от «Джебхат ан Нусра» извършиха опит за нападение срещу руската военновъздушна база «Хмеймим» в Сирия с реактивна система за залпов огън, но дежурните сили на ПВО са отразили атаката, съобщи днес пред журналистите руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. Това съобщи БТА.


    «На 19 май вечерта от терористите на «Джебхат ан Нусра» бе извършен опит за нападение срещу руската авиационна база Хмеймим посредством реактивна система за залпов огън. Около 20.00 ч. в неделя от зоната за деескалация в Идлиб срещу руската авиационна база от терористи са изстреляни 6 реактивни снаряда. Дежурните сили на авиационната база са унищожили всички снаряди», заяви министерството.

Руското министерство на отбраната подчерта, че базата не е претърпяла щети и няма жертви при атаката, като «Хмеймим» продължава да функционира в работен режим.

Руското разузнаване локализирало извършилата нападението артилерийска установка в района на село Кафр Нобл в провинция Идлиб и тя била унищожена с прецизен удар от руски боен самолет, уточнили в министерството.

Източник: Дамаск

Тагове: ; ; ; ;