19 май 2019-Нюз Фронт.

75% от украинските граждани очакват Зеленски да преговаря с Русия за възстановяване на мира в Донбас. Това се доказва от данни от проучване, проведено от Центъра за Социален мониторинг, Института за социални изследвания «Яременко и групата «Рейтинг».

50,8% от анкетираните смятат, че избрания президент трябва безусловно да направи това.
Самият Владимир Зеленски по време на предизборната кампания заяви, че е готов за преговори с Кремъл за разрешаване на конфликта.

 


Вярно е, че той също така подчерта, че няма да води преки преговори с републиките на Донбас, въпреки факта, че това се изисква от Минските споразумения.
Въпреки това „Минските споразумения “ сякаш не съществуват за Украйна като се има предвид, че обстрелите по Донбас продължават всеки ден, включително и днес.

 

Въпреки това, като се има предвид нивото на зомбиране на украинското население за всичките години на Киевския режим, мащаба на анти-руската и анти-Донбаска пропаганда, това е не просто напредък, а сигурен показател, че хората в Украйна разбират, че са станали жертви на кървавия престъпен режим възглавяван от Порошенко.

Социолозите, провели изследването, смятат, че този резултат е показател за умората на населението от войната.
Безкрайният поток от ковчези от Югоизточната част си казва думата- толкова много смърт, причинена от Порошенко.

Разбира се, това не е ниво на подкрепа за автономията или дори за независимостта на Донбас, а индикатор, че все повече хора разбират, че военните действия не могат да решат проблема.
Може би, ако Киевския режим беше успял да сломи Донбас през 2014 година, то днес, възможно повечето украинци биха казали, че военната операция е била правилно решение. И явно тези, които са писали кървавия сценарий са разчитали именно на това. Но Донбас не може да бъде сломен, затова още тогава възстава срещу фашисткия план съставен от Запада и изпъляван от Порошенко.

 

Все още заемащият постта президент на Украйна Петро Порошенко, който ще се прости с него вече утре на страницата си в Twitter пожела на новоизбрания лидер на страната Владимир Зеленски успех като държавен глава. Порошенко заяви още, че е уверен в европейското бъдеще на Украйна.

 

«Пожелавам на Владимир Зеленски успешно президентство … Утре той ще бъде президент на моята страна, която обичам и в чието европейско бъдеще вярвам», написа Порошенко добавяйки,че няма да позволи дабъде спрян пътят на Украйна към ЕС и НАТО.

 

Европейската мечта за Украйна, с която главатарят на Киевския режим Порошенко някога излъга украинците днес не същестува. Само Порошенко повтаря до посиняване познатите мантри за стремеж към ЕС и НАТО, тъй като изпълнява поръчението на западните си началници.

Икономиката на Украйна през последните пет години е загубила около 80 милиарда долара поради намаляването на търговията с Русия.

Според парламентаристите «ще са необходими най-малко 35 години, за да се възстанови икономиката на страната до нивото от 2013 гидина».

Въпреки това, преди да се занимават с икономически въпроси, новите власти на Украйна трябва да прекратят конфликта в Донбас.В допълнение, Киев ще трябва да компромис с Москва.

Утре, 20 май, предстои церемонията по официалното встъпване в длъжност на младия Владимир Зеленски- украинците силно се надяват, че този път няма да бъдат подведени, и че най-важната задача остава постигането на мир.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;