16 май 2019-Нюз Фронт.

Руският лидер изрази позицията на Москва на среща с австрийски си колега.
Преговорите между президентът на Русия Владимир Путин и австрийския президент Александър ван дер Беллен се състояха в Сочи.

 


Сред различните въпроси лидерите на двете страни обсъдиха един от най-големите въпроси — съдбата на проекта „Северен поток 2“.

Руският лидер Владимир Путин отбеляза, че сътрудничеството между Русия и Европейския съюз би се развило много по-бързо, ако бюрокрацията в Брюксел не принуждаваше да се координира всяка стъпка с 27-те държави от общността. Преведно на български език, означава простичко, че основният проблем на Европейския Съюз е, че нито една държава членка в него няма право на собствено мнение или решение.

Президентът на Русия изрази решителен настрой. Той отбеляза готовността на страната да стигне до края при реализирането на проекта.»

Струва ми се, че ще доведем нещата до логично заключение.
По-лесно е да се работи с турците, отколкото с европейците. Ердоган реши — и той го направи. А тук трябва да се споразумеят 27 страни, с години дъвчем една и съща тема и нищо не се променя»- коментира Владимир Путин ситуацията около съдбата на енергийните проекти.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;