16 май 2019-Нюз Фронт.

Жителите на европейските страни са все по-уверени, че Европейският съюз ще престане да съществува в средносрочен план.

За това свидетелстват данните от социологическо проучване на услугата “YouGov”, публикувано в четвъртък, 16 май, от изданието The Guardian.В проучването са участвали жители на Германия, Франция, Италия, Австрия, Холандия, Белгия, Чехия, Полша, Словакия, Румъния и Гърция.

 


В същото време повече от половината от анкетираните са убедени, че ЕС ще се разпадне през следващите няколко десетилетия.

Само гражданите на Швеция, Испания и Дания са относително позитивни за бъдещето на Европейския съюз.
Тук броят на скептиците е съответно 44, 40, 41%.
В същото време словаците вярват най-малко в просперитета на ЕС, където 66% анкетираните се подготвят за разпадането на общността.

Анкетираните реалистично разглеждат перспективата за военна конфронтация между страните от ЕС.
В същото време около 75% от европейците смятат, че политиката на Брюксел и по-специално на страните от ЕС е в много плачевно състояние.

Светът се намира на прага на трета световна. И голяма част от хората разбират това, и започват да мислят.

Почти едновременно почна да се пропуква ореолът на престижност от членството както в ЕС, така и в НАТО.

Докато последните години ЕС се използва в качеството на примамка за потенциални «жертви», които както в сектите, е прието първо изпълняват разни условия, после получават «браво» от гуруто.

Така, НАТО успя да се разшири внушително по източния фланг, докато ЕС играеше ролята на психологическа примамка.

Днес, все повече антиНАТОвските настроения набират сила, следователно натискът към страните членки, и към тези, които Западът смята да вкара в алианса, става все по-голям.

У нас се появи нова политическа сила, регистрирана на 22 март в Софийски градски съд, чиято основна цел е изваждане на страната ни от НАТО, защото исторически сме свързани с Русия, а НАТО действа срещу Русия.

И за никого не е тайна, че по-голямата част от населението на страната ни иска нещата да се променят, и иска напускане на алианса, независимо от усилията на западни структури, които внушават, че ние искаме НАТО. И не сме само ние.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;