16 май 2019-Нюз Фронт.

Американският президент Доналд Тръмп се опитва да надхитри президентът на Русия Владимир Путин, но приятелската му реторика може само да навреди на американските интереси, пише изданието The Atlantic.

 

В САЩ често са изненадани, че Тръмп отказва да слуша своите съветници и не се учи от уроците на своите предшественици, тъй като приятелството с руския лидер никога не е повлияло на поведението му.
Например президентът Джордж Буш се срещна с Путин на среща на върха в Словения, а по-късно призна, че «е видял душата му». Въпреки това руско-американските отношения се влошиха.
Администрацията на Тръмп се държи с Русия много по-твърдо, отколкото изглежда на думи, предвид многобройните санкции, пишеизданието. Въпреки това, примирителната реторика и мекото отношение към Путин могат да развалят американските намерения за пробив.

Обаче, на Запад пропускат да отбележат факта, че двойствената игра на Тръмп едва ли е невидима за Русия и Владимир Путин, който винаги успява да различи лицемерието на западните «партньори».

Президентът на Русия Владимир Путин винаги отбелязва, че защитава интересите на Русия, и държи към страната да има уважително отношение.

Каквото и да говори сега Тръмп, помним момента когато последният, използва като пиар в предизборната си кампания честото споменаване на Русия и Владимир Путин. Но въпреки това, че повтаряше как иска подобряване на отношенията с Русия, именно администрацията на Тръмп  с действията си доведе до тяхното днешно състояние.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;