15 май 2019-Нюз Фронт.

Руската авиация унищожи лидера на терористичната група «Джейш ал-Изза» на име Рияд Салих. Медийните източници на военните потвърждават информацията.


Лидерът на «Джейш ал-Изза», една от няколкото групи, които заедно с терористите от коалицията «Хаят Тахрир аш-Шам (водена от бойци от Джебхат ан-Нусра), се противопоставят на сирийските правителствени сили в северната провинция Хама. По-рано стана известно за неуспешната контраатака, предприета от терористи срещу части от Сирийската армия, която освободи населеният пункт Хамамия.

 

Майор Рияд Салих е началник на щаба на военните операции «Джейш ал-Изза» («Армия на славата»), а последната година и половина е лидер на групировката»Джейш ал-Изза е една от групите на свободната сирийска армия , която се бори срещу официалните власти в Дамаск, които преди са получавали значителна подкрепа от САЩ.

Първоначално през 2018 година групата приема споразумение за демилитаризация в Идлиб, но впоследствие отказва да спази условията за деескалация и се връща към въоръжената конфронтация със сирийската армия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;