15 май 2019-Нюз Фронт.

Цивилни излязоха по улиците на Маарат ал-Нуман на юг от Идлиб в знак на протест срещу Турция. Протестиращите демонстративно изгориха турски флаг. Кадри от акцията можете да видите в приложеното видео.

 

По-рано се съобщаваше за нови жестокости на терористи в Алепо. Медиите съобщиха за 6 загинали и 14 ранени, но през следващите няколко часа са загинали още двама души.

 

В северната част на провинция Хама отново се пролива кръв на невинни хора.

Малкият град Скалбия, където предимно живеят християни, в последните дни е бил обект на нападение от бойци, които са се заселили в така наречената зона за деескалация в Идлиб.
През последните два дни тук са загинали 7 цивилни, включително 5 малки деца.

Други 6 деца и едно младо момиче бяха ранени с различна степен на тежест.

Тук е буферната зона, съгласувана от президентите на Русия и Турция (страните гарант на примирието в Сирия) Владимир Путин и Реджеп Ердоган в Сочи.
Този град се намира на кръстопътя на два пътя, единият от които води до турската граница, а другият на север — до Идлиб.

По-точно, до границата на така наречената демилитаризирана зона.Оттук бойци редовно бомбардират мирното население в провинция Хама. В този случай огънят е от тежко оръжие, което не трябва да бъде в демилитаризираната зона.
Въпреки това, радикалните ислямисти продължават да проявяват пренебрежение към постигнатите споразумения, смятайки се за пълноправни господари в буферната зона.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;