Терористите от въоръжени бандитски части, които се намират на територията на зоната за деескалация в провинция Идлиб, извършиха обстрел на един от кварталите на Алепо.

За това в сряда, 15 май, за агенция News Front съобщиха източници от Сирия.

Според наличните данни, обстрелът е бил извършен по-рано днес. Огънят е бил от територията на зоната за деескалация в Идлиб в района Найраб към Алепо, използвани са били реактивни системи за залпов огън. Четири снаряда РСЗО са паднали на територията на местния пазар.

За удари по други обекти на този етап не се съобщава.

В резултат на обстрела са пострадали 12 мирни жители, в това число и деца, те са получили рани с различна степен на тежест. Загинали са осем човека, съобщават още източниците.

Сред жертвите на обстрела е има две много малки на възраст деца.

Припомняме, че провинция Идлиб стана последната крупна крепост на терористичните групировки на територията на Сирийската Арабска Република, където те бяха прехвърлени след края на горещата фаза на бойните действия.

В момента в Идлиб действат множество различни бандитски терористични организации, но най-голяма от тях е «Хайат Тахрир аш-Шам», оглавявана от терористите от групировката «Джебхат ан-Нусра».

По-рано съобщихме, че бойците от сирийската армия са отблъснали контраатаката, която бе предприета в северната част на провинция Хама от «Фронта за национално освобождение», подкрепян от Турция.

Както съобщи във вторник вестник Al-Akhbar, противникът е хвърлил в пробива крупни сили източно от град Курназ и се е опитал да отвоюва две населени места — Хамамият и Ел Джабин, освободени по-рано от войските. Но сирийските военнослужещи са отблъснали атаката на терористите и са извели от строя тяхна бронирана техника. Противникът е понесъл загуби и е отстъпил.

Бандити  от екстремистката групировка «Катаиб ал-Иза»са се опитали да се промъкнат в

околностите на християнския град Мхарде на 17 километра от центъра на провинция Хама. Според информация от Al-Akhbar, колоната  на терористите е била забелязана в района на Ел Масасн и е била унищожени с артилерийски огън.

News Front Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;