Държавният секретар на САЩ Майк Помпео коментира срещите си с президента на Русия Владимир Путин и главата на руското МВнР Сергей Лавров в Сочи.
Съответното изявление той публикува на страницата си в Туитър.
«Днешните срещи станаха позитивна стъпка напред. САЩ и Русия демонстрираха в миналото, че могат да си сътрудничат по ключовите международни въпроси. Ние призоваваме Русия да работи с нас, за да променим траекторията на отношенията за благото на двете нации», написа той.

Посмотреть изображение в ТвиттереПосмотреть изображение в ТвиттереПосмотреть изображение в Твиттере

Secretary Pompeo

@SecPompeo

Today’s meetings were a positive step forward. U.S. & have demonstrated in the past that we can cooperate on key international issues. We urge Russia to work with us to change the trajectory of the relationship for the benefit of both nations.

По-рано помощникът на президента на Русия Юрий Ушаков заяви, че по време на срещата между Путин и Помпео страните са изразили готовност към възстановяване на каналите за общуване и коригиране на отношенията между двете страни.
Отбелязва се, че главата на Държавния департамент по време на разговора с руския лидер е заявил, че Москва и Вашингтон могат да си сътрудничат по въпросите, свързани със Северна Корея, Афганистан, а също в областта на стратегическия диалог.

 

Тагове: ; ; ; ;