Нетаняху: «Единни сме със САЩ да сложим край на иранската агресивност»

Израелският премиер Бенямин Нетаняху изрази вчера подкрепата си за политиката на американския президент Доналд Тръмп срещу иранската агресивност, предаде Франс прес. Това съобщи БТА.

Нетаняху: "Единни сме със САЩ да сложим край на иранската агресивност"
Израелският лидер направи това на церемония по случай първата годишнина от преместването на американското посолство в Израел в Ерусалим.

    «Ние сме единни със Съединените щати в желанието си да сложим край на иранската агресивност», каза Нетаняху на церемонията, на която присъстваше и американският посланик в Израел Дейвид Фридман.

Според израелския премиер «всички страни в региона и всички в света, които искат мир, трябва да подкрепят Съединените щати срещу агресивността» на Иран.

Нетаняху направи това си изказване на фона на засилващото се напрежение между Иран и Съединените щати, които обявиха миналата седмица, че изпращат в Персийския залив самолетоносач и бомбардировачи Б-52, за да парират евентуални нападения на Иран срещу американските сили в региона.

Американският държавен секретар Майк Помпейо обаче заяви вчера, че Съединените щати не искат да воюват с Иран.
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей каза, че няма да има война със Съединените щати.

Съединените щати обявиха на 14 май миналата година, че местят посолството си в Израел от Тел Авив в Ерусалим, отбелязва Франс прес.

Източник: Ерусалим

Коментари:

Зареждане ...