15 май 2019-Нюз Фронт.

Ангела Меркел заяви, че Европа трябва да промени позицията си, за да посрещне предизвикателствата, пред които я изправят нейните три основни световни конкуренти — Китай, Русия и САЩ.

 

«Старите гаранции за следвоенния ред вече не се прилагат», каза канцлерът
Днес, когато се налага да се сблъскаме с проблеми, които се простират от руската намеса в изборите до икономическото влияние на Китай и американския монопол в цифровия пазар, Европа трябва да стане по-ефективна в създаването на единен фронт.

 

Такова безподобно заявление направи фрау Меркел, без да иска разкривайки амбициите си да стане предводител или лидер на Европа, която отдавна не е същата след като беше наводнена с мигранти.

В заявлението на Меркел се чувства желанието й да бъде начело на Европа, но призивът за обединяване и моментът за «руско влияние» говори, че Меркел се опитва да обхване голяма западна аудитория. Но едва ли някой ще се вслуша в призива й, предвид необходимостта от възстановяване на националните суверенитети на държавите от ЕС. А и отдавна канцлерът на Германия е изгубила доверието не само на жителите на страната, но и в други държави, към нея има заслужено негативно отношение предвид миграционната политика.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;