15 май 2019-Нюз Фронт.

Украйна нарича Съединените щати свой «партньор», но новоизбраният президент Владимир Зеленски е заобиколен от хора, «които просто трябва да бъдат изгонени».Това заяви адвоката на президента на САЩ Рудолф Джулиани в интервю за украинската телевизия Интер.

При това, Джулиани побърза да увери, че не възнамерява да казва на украинския гарант какво да прави.
Въпреки това той смята, че Зеленски, въпреки че спечели изборите, е изправен пред нов проблем под формата на демократичен трансфер на власт.

 

„Най-трудното сега е честен и прозрачен трансфер на власт на новия президент и неговата способност да изпълни предизборните си обещания. За да направи това, той трябва да се изчисти от прилепналите от миналото криминални олигарси — Игор Коломойски и други.
Тези, които ще бъдат разследвани в Америка, онези, които се намесват в пряката ни комуникация с новоизбрания президент Зеленски, ”каза Джулиани.

 

Както писахме по-рано, адвокатът на Доналд Тръмп планираше посещение в Киев, за да убеди Владимир Зеленски да помогне на Белия дом да в скандала около корупционните схеми на Джо Байдън, както и намесата на украински политици в американските избори през 2016 година, но след това отмени посещението си с думите:

Няма да пътувам за Украйна, защото смятам, че там ще се сблъскам с хора, които са врагове на президента ( Доналд Тръмп), а в някой случаи и врагове на САЩ.

Убеден съм, че Зеленски е обкръжен от хора, които са врагове на президента Доналд Тръмп, а също с хора, които са корумпирани и са в сговор с демократите“

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;