Иван Бакалов: «В България цари апатия, хората не виждат алтернатива»

Тази вечер в Регионалния музей за история на София се открива изложбата «Големите надежди. 30 години по-късно» на журналиста и фотограф Иван Бакалов. Изложбата включва фотоси от шествието на «Екогласност» от 3 ноември 1989 г., от първия митинг на зараждащата се опозиция на 18 ноември 1989 г. и първия митинг на новосъздадения СДС на 7 декември 1989 г. Това съобщи БНР. Из интервю на Даниела Големинова с Иван Бакалов.
Изложбата стана спонтанно, има разочарование от последните 30 години преход, каза в предаването «12 + 3» Иван Бакалов. За него това е опит да се направи равносметка защо е станало така.

«Излъганите надежди са причина за общото разочарование. Не искам да влизам в споровете хубаво ли беше или не. Въпросът е защо не започнахме да надграждаме и да се развиваме».

Иван Бакалов цитира и хумориста Михаил Вешим — «Причината е общобългарската глупост. Ние сме малък, но прост народ!»

Според Бакалов най-голямата криза е, че България се обезлюдява.

«Имаме население 50 души на кв/км и се доближаваме до Африка, където е 35 души. Живеем сред природата, но я застрояваме и гоним дивеча».

В момента има апатия, защото хората не виждат алтернатива, последната бяха Симеон и Бойко Борисов, смята Бакалов. По думите му това поражда разочарованието.

Коментари:

Зареждане ...