13 май 2019-Нюз Фронт.

Командващият на иранския флот контр-адмирал Хосейн Ханзади заяви, че САЩ трябва да напуснат Близкия изток.Информацията съобщи ISNA.

 

«Говорейки за изпращане на самолетоносач в Персийския залив, Съединените щати се опитват да увеличат вероятността от война», каза Ханзади.

Според думите му Вашингтон е длъжен да напусне региона.Той добави също, че присъствието на САЩ в Близкия изток “ е към края си.

В началото на май стана известно, че САЩ възнамеряват да изпратят атакуващата група на Военноморските сили, оглавявана от самолетоносача USS Abraham Lincoln, както и тактическа група бомбардировачи в зоната на отговорност на Централното командване на САЩ (CENTCOM), която включва Близкия изток и Северна Африка, кати сигнал за иранските власти.

Както се уточнява в заявлението на помощник-председателя на САЩ за националната сигурност Джон Болтън, Вашингтон не изключва „безкомпромисен отговор от гледна точка на прилагането на сила» за всяко посегателство върху интересите на САЩ.

Именно поради тези заявления, Иран прави предупреждение към САЩ, за да няма недоразбрали.

 

«Ако САЩ направят стъпка срещу Иран, тогава ще ги ударим в главата», каза командирът на КСИР в ефира ба телевизионния канал  Al Arabiya.Такова заявление направи командващият на Корпуса на стражите на ислямската революция бригаден генерал Хосейн Салами.

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;