13 май 2019-Нюз Фронт.

В краткосрочна перспектива могъществото на долара, което осигуряваше на Вашингтон това невероятно влияние върху световната политическа сцена, ще се срине, но кризата ще удари не само САЩ.

 

 

Това съобщи в понеделник, на 13 май, политическият анализатор Игор Шатров, коментирайки за изданието EADaily материал на CNN посветен на надвисналия дефолт над САЩ, с който американската администрация не може да се справи.

Статията отбелязва, че политическата криза, която започна във Вашингтон, пречи на Конгреса да постигне споразумение за увеличаване на нивото на произволни разходи.

Ако това не стане, бюджетът на САЩ ще се окаже на ниво от 2011 година.Според експерта такъв резултат е неизбежен, и всеки трябва да разбира това.
Много по-важен е въпросът как да се нивелират последиците от кризата, защото доларът е сериозно засегнат в глобалната икономика.

„Това трябваше да се случи рано или късно, макар че едва ли си струва да се чака през 2019 година. Въпреки това „доларовата пирамида“ се срива, ”каза Шатров, подчертавайки, че глобалната криза може да бъде избегната само чрез премахване на долара като резервна валута.

При това еврото или рублата, фунтът или юанът може да дойдат на помощ, добави Шатров.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;