В Николаев в Украйна по време на празника на Деня на Победата над града кръжа ято жерави.

Те прелетяха над централните улици, където преминаваше шествието «Безсмъртен полк» — точно тогава, когато звучеше съветската песен «Журавли».

Във видеото се виждат събралите се по повод Деня на Победата граждани, които не могат да сдържат сълзите си при вида на символа на загиналите във Великата Отечествена война.

Под видеото хората оставиха коментарите си:

Конст Хребтенко

Кълна се, че видях точно това: те се появиха веднага, щом зазвуча песента «Журавли», ято жерави в два клина се появиха над паметника на героите и над площада, препълнен с хора. Такава символика! Жените плачеха. Аз настръхнах целия…

Хелга Сердечная

До сълзи… Честита Велика Победа на Съветския народ над фашистка Германия!

Няма значение (читател)

Самата аз бях там, това беше като чудо! Когато зазвуча песента, се появи ято жерави и отлетя, когато песента свърши.

Tatiana Dobrianska

Много необичайно наистина. Все едно това бяха душите на загиналите войници — героите са излетели на небето и искат да ни кажат: Хора, пазете мира. Вечна памет!

Лисан Анисимова

Неспокойно ми е, сърцето ми е тревожно, жеравите летяха така печално. Не можех да си откъсна погледа от тях, това са душите на загиналите войници. Душите на падналите войници не искат да отлетят, така им се иска да живеят още, да разговорят с потомците си, така им се иска да бъдат щастливи, да въплътят в реалността мечтите си…

Поклон до земята и вечна благодарност на всички Съветски хора, които с цената на собствения си живот ни подариха мира и Великата Победа!

Станислав Найденов

Това е знак…Тук имаше жерави, а над порошенковото факелно шествие кръжаха черни врани…

Тамара Ивлева

Жеравите са душите на падналите в защита на Отечеството. Те са тук, за да видят децата и внуците си. Искат да им напомнят да продължат да унищожават фашистите — да доведат до край делото на падналите Герои, за да може животът им да не бъде даден напразно, за да не могат фашистите да са стопани на родната ни земя, а американските ботуши да тъпчат родните ни пътеки!

наталия полищук

Дават ни знак! И падналите дори ни дават знак, а ние сме като слепи и страхливи котета…

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;