Кое по-близо до сърцето на българина – Денят на победата или Денят на Европа. Темата за кой празник празнува българинът на 9 май в предаването «Офанзива с Любо Огнянов» коментират  Павел Иванов от «Безсмъртният полк в България» и движението «Че Гевара» и Звездомир Андронов от «Крепост Европа — Български национален съюз».

«9 май се отбелязва в целия свят. Няма как България, която е част от съветската армия да не празнува на този ден. С хиляди жертви България отсрамва по-ранната си позиция и успява да запази териториалната си цялост», коментира Павел Иванов.

«Според нас никой не бива да празнува 9 май. От наша гледна точка на 9 май България губи тази война. Освен, че по документи губим войната, ние губим и част от нашия национален идеал – Македония, Беломорието. Освен това, по-късно, на 9 септември, България става васална държава», бе мнението на Звездомир Андронов.

«На практика Сталин спасява териториалната цялост на България», заяви Иванов, като по думите му българите избиват 100 хиляди души в Македония и Гърция.

«Боравите с числата абсолютно безразборно. Цинизъм е да се каже, че Сталин е допринесъл с нещо за България», категоричен бе Андронов», контрира Андронов.

Според Иванов обаче Сталин е спрял навлизането на турската армия на българската територия.

«Благодарение обаче на фашистите обаче загубихме тези територии като днешната Северна Македония», каза още Иванов.

«Комунистите са обявявали за фашисти, всички, които не са им харесвали», добави Андронов.

«Напълно нормално възмездие за хората, които вкараха България в това явление на националсоциалисти и фашисти. Срам и позор, че убийци бяха реабилитирани», обяви още Павел Иванов в коментар за Народния съд.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;