11 май 2019-Нюз Фронт.

Днес е особено важен ден за Донбас- Донецка Народна Репуплика става на 5 години. На територията на Донецка Народна Република преди 5 години беше проведен референдум, в хода на който гражданите на Републиката изразиха своето отношение и подкрепа към суверенитета на ДНР. Въпреки бойните действия и провокациите от страна на украинските войски, на референдума се явяват 74, 87%. Държавния суверенитет на ДНР е подкрепен от 89,7% от гласувалите граждани.

 

Скъпи приятели! Граждани на Донецката Народна Република!Поздравявам ви с петата годишнина от националния референдум за независимостта на нашата държава!

Това бяха пет години упорита работа в полза на нашата страна. Ние защитавахме младата държава, създадена през 2014 година с волята на хората, когато се изправихме като един, за да защитим нашите ценности, нашата история и култура, руския свят.

 

Днес има всички основания да се твърди, че Републиката се е състояла и се е справила със сериозни предизвикателства. Работата на държавните органи е насочена към подобряване на живота на хората, икономиката се възстановява, имаме силна армия.

Станахме по-близо до Русия — нашите граждани вече имат възможност да получат паспорти на Руската Федерация.Република живее и се развива. Имаме всички перспективи да се превърнем в силна, просперираща държава.

На рождения ден на Републиката искам да пожелая на гражданите на нашата държава просперитет, благополучие и реализация на всички житейски планове! Здраве, щастие, мир и добро!Честит ден на републиката!»- поздрави главата на ДНР Денис Пушилин.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;