11 май 2019-Нюз Фронт.

Днес, 11 май, когато Българската Православна Църква почита паметта и делото на светите равноапостолни братя Кирил и Методий дали писменост на цялата славянска цивилизация, посланикът на турция у нас Хасан Улусой успя да скандализира цяла България с искането си за въвеждане на задължително изучаване на турски език.

 

Заявлението е безпрецедентна проява на неуважение към България и българите, и открит опит за намеса във вътрешните дела на страната ни. Такова поведение не може и не трябва да остава без реакция от страна на българските власти.

Българите настояват за незабавното изгонване на турският дипломат от България, и ако такова не последва, трябва да бъде организиран протест пред посолството на Турция у нас, за да се покаже, че българите са готови да защитават, езика, достойнството и честта на България.

Нямаме моралното право да си затваряме очите и ушите когато се прави такова нагло посегателство над българския език и се провежда откровена ислямистка пропаганда.

За 500 години турско робство предците ни с цената на живота си са отстояли българския език, вяра и държава и би било пълно безхаберие и безотговорност да не защитим езика си в собствената си страна.

Проявата на изключително неуважение към България и българите е достатъчен аргумент, за да бъде изгонен посланикът на Турция, който абсолютно няма право като дипломат да прави такива заявления.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;