11 май 2019-Нюз Фронт.

Българи, не ви ли заболя? Къде е достойнството ни? Как може да позволим в деня когато почитаме делото и паметта да светите равноапостолни братя Кирил и Методий да се гаврят с честта на България?

След  думите на турския посланик трябва да последва експулсирането му от страната.

Ако няма реакция от страна на политическия елит, то ние като един трябва да излезем пред посолството на Турция и да настояваме посланикът да бъде отзован.

 

Хасан Улусой поиска от българското правителство въвеждането на  задължително изучаване на турски език, включително и за българите, като гаранция за повече турски инвестиции у нас.
Да, обаче най-голямата инвестиция във България остава културното, духовно-историческо наследство извоювано с цената на много болка и кръв.

На такова искане България трябва да отговори незабавно, да има реакция от страна на Външно министерство, от ДАНС, от премиера и президента. И от нас като българи. Най-малкото, което сме длъжни да направим е да излезем на протест пред посолството на Турция с искане отзоваването на посланика, за да сме сигурни, че повече нито един турски дипломат няма и да си помисли да отправя такива предложения.

 

Турският посланик искал да се изучава турски език в България, защото това щяло да доведе до по-добра комуникация с работодателите.

Като че ли намеква, че отново турци ще ни бъдат работодатели…

Надявам се, че е объркал позициите.

Тук е БЪЛГАРИЯ и работодателите следва да са БЪЛГАРИ.

Ако има предвид да учим турски за да контактуваме с работниците, строителите, чираците и прочие — нямам нищо против, макар че ще е по-добре те да научат българския език.

В Германия да не би да се изучава турски език заради гастарбайтерите?

Учат немски като съдрани, защото се намират на територията на Германия.

И тук ще е така.

Св. Св. Кирил и Методи са създали кирилицата тук върху Българската земя.

Тук се пише на кирилица и се говори БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

Обръщам се към всеки управляващ държава по света:

ЗАПОМНЕТЕ, ТУК Е  Б Ъ Л Г А Р И Я- с такива думи реагира преводачът и журналист Мажд Алгафари като напомни на управляващите как се казва страната в която Хасан Улусой призовава да се въведе турски.

Изказването на турския посланик е не просто недопустимо, но и опасно, и реакцията на българския народ трябва да е категорична, за да няма в бъдеще подобни заявления.

Напомняме, че днес е особено важен празник за цяла България, който беше достойно почетен в Първопрестолна Плиска, в храма на Буквите създаден от Карен Алексанян, който ни напомня, че имаме с какво да се гордеем и какво да пазим.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Днес в Двор на Кирилицата, с тържествен водосвет и поднасяне на венци, почетоха Деня на българските светци и Покровители на Европа- равноапостоли Свети Свети Кирил и Методий. В Двора на българската азбука, тържествено беше запален  «Огън на Знанието».

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;