9 май 2019-Нюз Фронт.

Военният парад, посветен на 74-та годишнина от Победата във Великата отечествена война, се проведе на Театралния площад в центъра на Луганск.Военният парад бе приет от върховния главнокомандващ, главата на републиката Леонид Пасечник, командващият оперативно-тактическото обединение на гвардията на ЛНР полковник Ян Лещенко.

 

 

 

 

 

 

 

Знамето на Победата и знамето на ЛНР бяха изнесени на площада. В парада участие взеха военнослужещи, включително тези, които са наградени в навечерието на празника с Ордена за служба и храброст и медалите

„За вяра и воля и за верност към дълга”, както и служители на правоохранителните органи на ЛНР, МЧС, студенти от Луганския казашки корпус на маршала на авиацията Александър Ефимов.

 

Парадът на военната техника и въоръжение се ръководи от танк Т-34, придружен от военни мотоциклети на Великата отечествена война. Традиционно, танкове Т-72, бойни машини БМП-2, БТР-80 бронетранспортьори, 152-мм самоходни артилерийски опори (САУ) «Гвоздика», 152-мм гаубици 2А65 Мста-Б, 122-мм гаубица Д -30, реактивни системи за залпов огън (РСЗО) ВМ-21″Град» и 9К35 Стрела-10 зенитни ракетни системи.

Празнични събития в града продължават с концерти на детски, професионални и аматьорски състави на Републиката, изложба на военна техника, «Бал на победата» и концерт с участието на художници от Русия. Програмата ще завършви с фойерверки.

 

 Кадрите са предоставени от кореспондентът ни в Луганск Александър Киевски

На 9 май, в деня на победата, в центъра на Луганск, близо до площад „Героите на Великата отечествена война“, се проведе изложба на военна техника на Народната полиция на ЛНР.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;