9 май 2019-Нюз Фронт.

Държавният глава на Русия Владимир Путин се включи в акцията «Безсмъртен полк» и премина по Червения площад, държейки в ръцете си портрет на баща си, войник от първа линия.

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: Администрация на президента на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин взе участие в акцията «Безсмъртен полк» и тази година.

Руският лидер, заедно с други демонстранти, премина през Червения площад, държейки в ръцете си портрет на баща си, участник във военните действия по време на Втората световна война.
Владимир Путин многократно е говорил за важността на тези действия и за съхраняването на паметта за Втората световна война.

Президентът на Русия е убеден, че празникът 9 май обединява всички поколения руски граждани с историята за смелост, защото всяко семейство има свои собствени, родни герои, които живеят в сърцата.
През годините международната акция „Безсмъртен полк“ придоби голямо значение. Всичко започва в сибирския град Томск на 9 май 2012 година, когато повече от шест хиляди души излязоха със снимки на роднини, които са воювали срещу фашистите. Оттогава акцията се превърна в традиция и се разпространи по целия свят.

 

По-рано днес, президентът на Русия Владимир Путин поздрави всички за Деня на победата, откривайки парада на Червения площад и обяви минута мълчание.

» С всяка изминала година, все повече и все по-силно чувстваме нравствената мощ на този безпримерен подвиг, осъзнаваме безпреходната ценност на триумфа на нашия народ. Именно нашия народ, защити и спаси Родината, и се превърна в надежда за цялото човечество, главен освободител на народите на Европа.

В историята на нашата страна има много героични подвизи, но на особено място е победата на фашизма, възмездието над нацистите за всичките им безчинства, за това че си въобразиха, че са висша раса и развързаха страшната война..»

«Скланяме глава пред паметта на синовете, дъщерите, бащите, майките, дядовците, мъжете, жените, братята, сестрите, еднопълченците, родните, близките, приятелите. Скърбим за ветераните, които вече не са сред нас.

Обявавам минута мълчание»…

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;