9 май 2019-Нюз Фронт.

Над 10 милиона души взеха участие в паметното шествие на акцията «Безсмъртен полк» в цяла Русия.
Според Министерството на вътрешните работи на Русия в страната са проведени общо 3 700 събития.
Всички участници преминаха с портрети на героите от Великата отечествена война: войници от първа линия, работници от предния фронт и много други, които по всякакъв начин са способствали да се случи Голямата победа.

 

 

Уважеми граждани, скъпи ветерани, другари, войници и моряци, сержанти и старшини, мичмани и прапорщици, генерали и адмирали. Поздравявам ви с Деня на победата, денят на нашата гордост и мъка, ”поздрави върховният главнокомандващ на Русия Владимир Путин.

 

» С всяка изминала година, все повече и все по-силно чувстваме нравствената мощ на този безпримерен подвиг, осъзнаваме безпреходната ценност на триумфа на нашия народ. Именно нашия народ, защити и спаси Родината, и се превърна в надежда за цялото човечество, главен освободител на народите на Европа.

В историята на нашата страна има много героични подвизи, но на особено място е победата на фашизма, възмездието над нацистите за всичките им безчинства, за това че си въобразиха, че са висша раса и развързаха страшната война..»

«Скланяме глава пред паметта на синовете, дъщерите, бащите, майките, дядовците, мъжете, жените, братята, сестрите, еднопълченците, родните, близките, приятелите. Скърбим за ветераните, които вече не са сред нас.

Обявавам минута мълчание»…

 

«Наш свещен дълг е да защитим паметта на истинските герои. Ние се прекланяме пред всички ветерани от поколенията победители. Вие живеете в различни страни, но подвига, който извършихте заедно, не може да бъде разделен. И ние винаги ще почитаме всички вас, ще прославяме победата, която е била и остава- Една за всички!…

Ние нищо не забравили, всичко помним и свято почитаме доблестта на войниците на победата. И именно в тяхна чест са нашите военни паради, гърма на салютите и колоните на Безсмъртния полк.

Денят на победата винаги сближава, съединява всички поколения, отваря сърцата ни един към друг. Днес ние не крием емоциите си, и тези искрени чувства обединават днес цяла Русия. Ние се горедеем с нашата сплотеност. Радваме се, че с нас са нашите внуци и деца, на които можем да предадем свещената памет за нашите бащи и дядовци, и да бъдем уверени, че техният подвиг, техните победи, ще живеят вечно. Слава на народа победител! Честит празник! Поздравявам ви с денят на победата! Ура!!!

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;