9 май 2019-Нюз Фронт.

В живота на всеки човек има винаги един учител, който помни и обича цял живот. Такива учители са дар и благословение в живота на всеки, затова срещата с тях е винаги вълнуваща и значи много- както за учителят, така за ученикът. Именно такава среща днес, в Денят на Великата победа се случи в Кремъл. Президентът на Русия Владимир Путин посрещна класния си ръководител на прием посветен на 9 май.

По повод 74-та годишнина от Победата във Великата отечествена война беше поканена учителката на Путин Вера Дмитриевна Гуревич.

 

Трогателната среща на държавния глава с неговата учител беше уловена от обективите на журналистическите камери.

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин се обърна с думи на благодарност към ветераните от Великата отечествена война по време на церемониалния прием в Кремъл. Героите бяха поканени Голямата Георгиевска зала на Кремълския дворец, замислена като Зала на войнска Слава.
В обръщението си държавният глава подчерта, че през войните врагът е победен не само от силата на техниката и военната мощ, тъй като основното поразително оръжие е било в ръцете на непреклонен, сплотен народ.

 

Целият наш народ почита и благодари поколение победители. Неговият героичен път за всички нас не е далечна история, той е част от нашия живот, нашата морална същност, мерило на нашите стремежи и мисли, действия и постъпки.
Ние, вашите наследници, ще направим всичко, за да бъдем достойни за вас, скъпи ветерани, за да изпълним главния ви завет — да защиваме и пазим Родината, да работим за благото й, да я обичаме с цялото си сърдце. Позволете ми да вдигна тост.
За прославеното поколение от победители, за Великата победа, за просперитета на нашата Родина, нашата любима Русия! ”, каза Владимир Путин.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;