9 май 2019-Нюз Фронт.

Днес, 9 май, Украйна празнува Деня на победата над нацизма през Втората световна война.Днес в цяла Украйна се планират повече от 1200 публични прояви, в които ще вземат участие около 600 хиляди души.

 

 

В столицата Киев, в Денят на победата над нацизма, в района на парка на Вечната слава се планира да се проведат четири масови процесии.Основното събитие на този ден е маршът на Безсмъртния полк, който започва от метростанция Арсенална и завършва при Вечния огън в парка на славата.

В Киев ще преминат в шествие тези, които не се страхуват да почетат подвига, който се отбелязва на 9 май като Ден на победата на Червената армия. Такива хора, както показваха последните години, са много.

Напомняме, че именно главатрят на Киевские режим Петро Порошенко се опита да забрани светият за много народи празник и измести датата на  8 май. Действията му срещнаха подкрепа единствено от националистите, а всички останали украинци продължиха да се борят за правото си да отдават почит към огромният подвиг на героите победили фашизма.

 


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;