8 май 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин всяка година участва в акцията «Безсмъртен полк». Миналата година той се присъедини към участниците в центъра на Москва с портрета на баща си.

 

Президентът на Русия Владимир Путин може да се присъедини към международната акция «Безсмъртния полк». Това заяви пред журналисти прес-секретарят на руския президент Дмитрий Песков.

 

«Има всички основания да се смята, че Путин и тази година ще реши да участва в акцията «Безсмъртен полк» , каза  Дмитрий Песков.

Цяла Русия се подготвя с трепет за един от най- важните и големи празници в историята- денят на победата.

Международната акция «Безсмъртен полк» се превърна в неизменна част от отдаването на почит към всички онези дали живота си за освобождението от фашизма.

 

Нашият дълг е да запазим паметта за доблестта на воините, които са пожертвали живота си заради другите, за всички наши войници и смели бойци на втория фронт, и приноса на антихитлеристката коалиция към Победата, бойното братство на онези, които се противопоставиха на нацизма.

Поражението на нацистите стана величествена, триумфална победа, тази дългоочаквана новина веднага облетя цялата планета. И тогава всички страни, всички нации, разбраха, че Съветският съюз определи изхода от Втората световна война, че този велик жертвен подвиг е осъществен от нашите войници и от нашия народ.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;