8 май 2019-Нюз Фронт.

Според държавния секретар на САЩ Русия иска да изгради газопровода, за да го използва за да увеличи влиянието си в Европа, затова САЩ не трябва да допуснат проекта да бъде реализиран. Тоест, отново позицията на американската страна е да спира развитието на свободното взаимодействие между Европа и Русия. Русия иска да изгражда, САЩ са готови да пречат.

 

© Снимка: Gazprom, globallookpress

САЩ не трябва да позволяват на Русия да завърши изграждането на газопровода «Северен поток-2». Това изявление направи държавният секретар на САЩ Майк Помпео.

«Русия иска да получи» Северен поток — 2 «, за да използва газопровода като лост за влияние върху Европа. Съединените щати трябва да й попречат от продължаване на изпълнението на този проект ”, каза Помпео по време на речта си в Лондон.

 

Напомняме, че Съединените щати са много недоволни от реализацията на «Северен поток — 2». Вашингтон заплашва да санкционира фирми, свързани с проекта. Много експерти смятат, че Съединените щати се противопоставят на газопровода, защото  искат да доставят втечнения си газ в Европа.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;