Президентството на Доналд Тръмп се ознаменува за САЩ с ръст на икономиката, но този фактор не винаги стои на първо място, когато става дума за избиране или оставка на един или друг държавен глава.

Това заяви бившият кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън. Думите й цитира CNN.

«Икономиката — това е нещо важно, тя винаги е важна. Но тя не е единственият повод, за да се гласува или не за който и да е кандидат за президент», — каза Клинтън в рамките на мероприятието «Вечер с Клинтън», което се състоя в Лос Анджелис.

 

«Съдейки по всичко, икономиката ни все още се държи, но в същото време не е ясно следното: откъде се появиха гражданите, чието положение сериозно се разклати, след като ги лишиха от достъп до здравеопазване», продължи тя.

 

Клинтън засегна и темите по скандалното разследване на т.нар. «RussiaGate».

Обръщайки внимание на доклада на спецпрокурора Робърт Мълър, тя увери, че, изхождайки от документа, уж ставала очевидна «намесата» на Русия и възприпятстването на правосъдието от страна на Тръмп.

 

Както по-рано съобщи News Front, американският журналист Майкъл Бом обърна внимание на това, че в периода на управление на Доналд Тръмп е налице «закономерен цикъл на ръст на икономиката» на САЩ, което е рефлектирало върху понижаването на безработицата и ниското ниво на инфлация.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ;