6 май 2019-Нюз Фронт.

Посещението на папата у нас беше разтиражирано из медиите като по команда. Седмици и дни наред по различни канали се говореше за посещението. Обаче, страната ни като една от най-древните духовни нации, не се поддаде на опита за зомбиране.

И не посрещна папата с разтворени обятия. Защото ние сме отстоявали християнската си вяра столетия, за да ни има днес, и именно православната вяра, ни е пренесла през най-тежките изпитания на времето, и ни е запазила в най-страшните страници на историята.  А папата идва с определена мисия, която на пръв поглед е за добро. Посланието е изпипано- за мир. И за обединение.

Само че, дълбоко духовните хора, разпознават под белите дрехи, черните намерения.

 

 

Папата идва у нас за втори път. И идването му не е случайно. Той проверява до каква степен може да въздейства на православната църква, говорейки много за обединяване. Дава сигнал, който нашите духовници улавят веднага. Именно по тази причина, още когато стана известно за посещението на Папа Франциск у нас, много преди пристигането му, Светия Синод и БПЦ ясно обозначиха позициите си: общо служение не може да има.

 

Посещението на римския папа е политически акт, целта е да се обединят всички църкви около Рим и когато дойде Антихриста, папата да го посрещне, каза Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай пред миряните в храма „Свети Георги“.

 

„Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната държава Ватикана, но никой не може да ни принуди за общо богослужение с него“, каза митрополит Николай от олтара на „Свети Георги“.

 

„Всички искаме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане само от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят как да стане това. Политиците не искат това, те целят точно обратното. Създадено е, например, т.нар. икуменическо движение, което цели обединение на всички религии.

Но нали знаете, има и религия на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е възможно да се обедини светлината и тъмнината“, каза митрополит Николай.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;