За тези две години наистина България стана лидер на Балканите, заяви пред журналисти в Златоград председателят на НС Цвета Караянчева. На фона на лидиращата позиция на България на Балканите и успешното ни европредседателство през 2018 г., според Цвета Караянчева звучат неубедително опитите за очерняне и омаскаряване по време на предизборната кампания. Това съобщи БНР.

Загледани в собствените си разправии, в тези избори може би ще изпуснем възможността да заявим по-категорично позицията си, смята председателят на парламента. Според нея българските евродепутати трябва да бъдат заедно в ЕП, да пазят националните интереси.

Цвета Караянчева изрази надежда, че в оставащите седмици от предизборната кампания ще се смекчи тонът и ще се говори в конкретика, без да се използват лъжи, заплахи и всякакви способи на очерняне и омаскаряване. Черният пиар не носи дивиденти и това е доказано в годините, допълни Караянчева.

По нейна оценка кампанията досега не върви в посока на политики и на плюсове, които България може да получи от европейското семейство и евроинтеграцията.

Вървят лъжи, личностни нападки, а когато започнем да говорим небивалици, сами хвърляме кал върху себе си, смята парламентарният председател.

 

Според нея дори опозицията трябва да подчертава нашето успешно европредседателство, за което «всички ни поздравяват».

Източник: Смолян

Тагове: ; ; ;