«Стенографирани халюцинации»: как НАТО се опитва да плаши с «руската агресия»

4 май 2019-Нюз Фронт.

Особеността на сегашната западна пропаганда е, че тя постепенно учи своето стадо на идеята за обичайността и дори неизбежността на войната. Черен пиар- това е един от основните инструменти на Запада за прокарване на геополитическите си цели. При това, не си говорим за класичекото понятие на този термин. Не, в никакъв случай. В арсенала на западнот промиване на мозъци, е силно застъпено негативното влияние. Тоест, тотално използване на агресивна реторика, аранжирана със скандал, лъжи, абсурдност.

 

"Стенографирани халюцинации": как НАТО се опитва да плаши с "руската агресия"

 

А ако говорим за писано слово, тоест, четящия се заразява постепенно с получената информацию. Например в народопсихологията на християнските народи, от древни времена е имало много особено, трепетно, уважително отношение към думите, защото те носят сила.  Дори в Библията е казано » „В началото бе Словото, и Словото бе у Бога“.

И именно, използвайки силата на думите, само че, в обратна посока действат западните «програмисти» на съзнание.

Тяхната цел е да внушават негатив, да управляват с агресия, да създават моменти на напрежение. А когато прекалят, просто да преобуят действията си с думи, които не отговарят на действителността, тоест да приложат така наречената подмяна на понятия ( тук редът от примери може да е почти безкраен, като се започне с връчването на нобелова награда за мир на Барак Обама, операция «Милосърден ангел» — бомбардировките убили хиляди невинни, «миротворчески мисии», всякакви вариации на тема «демокрация» и добре познатите мантри за «европейски ценности» и прочие)

Дори концепцията на съществуването на НАТО е изградена именно върху изкуствено създаден образ на заплаха ( в случая Русия), от която, «добрите» и загрижени «стожери» на справедливостта, демокрацията, мира и колективната сигурност са призвани да пазят. Естествено за ваша сметка, на ваша територия и за вашите пари, които според Доналд Тръмп например не са достатъчни. И още повече трябва да вие е страх, да има проблем в света, които ако трябва ще бъдат създадени от САЩ, за да има повод след това да ги разрешават.

Американското лицемерие не познава граници, защото е продиктувано от животинска алчност за власт, ресурси и превъзходство. Това е най-силно действащият наркотик за западните елити, и единственият проблем е, че при тях отстъстват понятия като морал, добро, зло…

Всепозволеност на всяка цена. Това е тяхното мото. А всички останали за тях са просто биомаса, която няма значение, но трябва да бъде послушна и да изпълнява, без да мисли и без да задава въпроси.

На този принцип до голяма степен работи западната пропагандна машина, която внушава всеки ден, че трябва да има война, обяснявайки, че каквото и да се случва в света, обезателно е виновна Русия.

И когато в тези информационни изблици хората все пак се съпротивляват и привеждат истината, обезателно биват наказвани. По различни начини в различните държави.

 

Следва продължение…

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...