МВР и НСО предприемат сериозни мерки за сигурност заради посещението на папа Франциск у нас. Големи райони от столицата ще бъдат блокирани от полицията на 5-и, 6-и и 7-и май. От МВР препоръчаха на всички, които искат да видят папата, да отидат няколко часа по-рано на определеното място, за да могат да бъдат проверени. Това съобщи БНР.

Заместник-директорът на Столичната полиция ст. комисар Антон Златанов обясни, че сериозните мерки за сигурност включват поетапно спиране на движението в столицата още от 5 май.

 

Ще бъдат изградени и няколко контролно-пропускателни пункта, през които гражданите ще могат да преминават, за да присъстват на събитията, свързани с папата. Един от тези пунктове ще бъде на кръстовището на улиците „Г. С. Раковски“ и „Оборище“ , а друг ще има на „Московска“ и „Париж“.

За литургията на площад „Княз Александър І Батенберг“ от 16.45 часа на 5 май също ще бъдат взети сериозни мерки за сигурност и ще бъдат изградени пропускателни пунктове. От МВР призовават хората да не носят обемисти багажи, разрешени са чадъри заради очакваното лошо време.

 

Вътрешното ведомство апелира и към шофьорите да бъдат търпеливи, тъй като се очаква и ограничение на движението по АМ „Тракия“ във връзка с посещението на папата в град Раковски.

 

От днес в София е забранено движението по булевард „Цар Освободител“ в отсечката между улиците „Раковски“ и площад „Независимост“.

Забранено е придвижването и по улица „Оборище“ между улиците „Г. С. Раковски“ и „11-ти август“.
Забранява се паркирането на автомобили на площад „Княз Александър I“, както и около северозападната дъга на храм-паметника „Св. Александър Невски“. До 6 май се променя и маршрутът на нощния градски транспорт в центъра на София.

Тагове: ; ; ;