Ветко Арабаджиев
Снимка: БГНЕС

Близо два месеца след като беше задържан в частна къща в градчето Кабрера де Мар край Барселона, бизнесменът Ветко Арабаджиев ще бъде върнат от Испания в България. Това съобщи БНР.

Това ще стане утре, казаха за „Хоризонт“ от прокуратурата.

Засега няма разрешение от испанските власти за екстрадицията на съпругата му Маринела.

Причината – поискани са допълнителни документи във връзка с екстрадицията на Маринела Арабаджиева, обясни заместник главният прокурор Иван Гешев:

«Предоставена е в разумен срок, специално за нея, това е официалната причина, неофициалната – ангажирани са със сериозна адвокатска защита и правят всичко възможно явно да се забави екстрадицията. Шансът да се случи – минимален».

Единственият директен полет от Мадрид е малко след полунощ – в събота срещу неделя. Възможно е обаче Арабаджиев да бъде доведен от служители на съдебна охрана и в следобедните часове, като се ползват недиректни полети. Процедурата – след като бизнесменът пристигне на летище София, е аналогична с тази, през която минаха Николай и Евгения Баневи и Митьо Очите – настаняване за 72 часа в ареста на Националното следствие, повдигане – вече лично и пред адвокат, на обвиненията за пране на пари и данъчни престъпления. Следва искане за постоянно задържане под стража, по което трябва да се произнесе Специализираният наказателен съд.

 

Все още няма информация на какъв етап е процедурата по екстрадиция на Маринела Арабаджиева, както и тази срещу Георги Семерджиев, в къщата на когото семейството беше открито след 7-месечно издирване.

Тагове: ; ; ; ; ; ;