2 май 2019-Нюз Фронт.

Опозиционните партии «Европейска Грузия» и «Обединено национално движение» смятат, че изявлението на Зурабишвили за нежеланието да се одобри изграждането на американска база може сериозно да навреди на държавата.

 

Снимка:Artur Widak, ZUMAPRESS.com, Globallookpress

 

Грузинската опозиция излезе с критика срещу президента на страната Саломе Зурабишвили, която се противопоставя на разполагането на американска военна база в страната, съобщава изданието «Гласът на Америка».
В опозиционните партии «Европейска Грузия» и «Обединено национално движение», които имат общо 27 от 150 места в грузинския парламент, смятат, че това изявление Зурабишвили може да причини сериозна вреда на държавата.

Така от»Обединеното национално движение» заявиха, че грузинският президент се занимава с «пряка репликация на руската пропаганда» и изрази увереност, че рано или късно ще й бъде обявен импийчмънт за това.

Припомняме, че президентът на Грузия заяви, че не е готова да одобри разполагането на военната база на САЩ в страната. Според нея, Тбилиси не трябва да предприема стъпки, които могат да се възприемат като провокация. В същото време Зурабишвили добави неизменността на държавната политика на присъединяване към ЕС и НАТО.

 

Не мисля, че САЩ са готови да разполагат тук военна база, което вероятно ще предизвика реакция както от Руската Федерация, така и от … терористичните движения, които са много активни в този регион, ”добави Зурабишвили.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;