2 май 2019-Нюз Фронт.

Държавният преврат, иницииран от самозванецът, който се обяви «президент» на Венецуела Хуан Гуайдо, вече е убил поне двама души. Ранените за около.

 

Според данни, в Боливарската република отново избухнаха бунтове на фона на неотдавнашното призив на Гуайдо да свали законната власт.
На 2 май той обеща да започне серия от действия на неподчинение, които вече бяха белязани от сблъсъци с полицията.
Провокарори започнаха да замярат служителите на правохранителните органи с коктейли Молотов. Те, от своя страна, се опитват да разпръснат нарушителите, като използват гумени куршуми и сълзотворен газ.

Трябва да се отбележи, че президентът Николас Мадуро, който беше избран от народа, призова за «ден на преговори, предложения и действия» в началото на май.
Той отбеляза, че би искал да види конструктивни инициативи, които биха могли да бъдат използвани в „големия план за промяна“ на Венецуела.

«Искам да одобря план, който ще позволи всичко да бъде коригирано и подобрено в разгара на конфронтацията», каза Мадуро.

Въпреки това, американското протеже Гуайдо днес публикува в социалните мрежи карта на страната, показваща местоположението на акциите, които готви- над 400.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;