В опита си да свали властта във Венецуела Гуайдо използва дори деца

2 май 2019-Нюз Фронт.

Неправителствената организация » Венецуелски наказателен форум» съобщи, че в организираните от самозванецът Хуан Гуайдо акции в страната са били използвани деца и лица ненавършили пълнолетие.

 

В опита си да свали властта във Венецуела Гуайдо използва дори деца

 

Както вече писа News Front, днес, в рамките на  така наречената операция «Свобода», обявена от самозванеца Гуайдо, в южноамериканската страна пламнаха улични войни.

Радикалите, които бяха на страната на американското протеже, замяраха органите на реда с коктейли Молотов.
Според информация на правозащитници полицията вече е задържала повече от двеста закононарушители, сред които петнадесет са непълнолетни. В същото време в столицата Каракас бяха задържани само 10 души, а най-голям брой арести, 92, бяха записани в щата Сулия.

 

Трябва да се отбележи, че президентът Николас Мадуро, който беше избран от народа, призова за «ден на преговори, предложения и действия» в началото на май.
Той отбеляза, че би искал да види конструктивни инициативи, които биха могли да бъдат използвани в „големия план за промяна“ на Венецуела.

«Искам да одобря план, който ще позволи всичко да бъде коригирано и подобрено в разгара на конфронтацията», каза Мадуро.

Въпреки това, американското протеже Гуайдо днес публикува в социалните мрежи карта на страната, показваща местоположението на акциите, които готви- над 400.

Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че Русия възнамерява да създаде група от държави в ООН, за да противодейства на американските планове за провеждане на военна интервенция във Венецуела.

Според него тази група страни вече се формира сред членовете на ООН.
Освен това Сергей Лавров нарече лъжа изявлението на американските власти за ролята на Русия в събитията във Венецуела .
В заключение руският външен министър нарече намерението на САЩ да се върне към доктрината на Монро в политиката неуважение към народите на Латинска Америка.

 

 


 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...