Барак Обама реши да финансира сериал критикуващ Тръмп

2 май 2019-Нюз Фронт.

Видният «демократ» Барак Обама, който  отстъпи Белия дом на Доналд Тръмп, реши да нанесе ответен удар няколко години по-късно и да финансира сериал посветен на Доналд Тъмп в навечерието на предстоящите президентски избори в САЩ, пише немското издание Bild.

 

Снимка: Архив

 

Според съобщения в медиите, известната американска компания Netflix ще стане издател на телевизионния сериал. Барак Обама и съпругата му ще играят ролята на продуценти в проекта, а сценарият ще бъде взет от книгата на Майкъл Луис „Петият риск“. Компанията, собственост на бившия президент, Higher Ground Productions, вече работи по адаптацията. Netflix и Higher Ground Productions започнаха преди около година.

Bild отбелязва, че книгата, която се превърна в бестселър, макар и много скандална, всъщност показва, че Тръмп е човек, който е влязъл в президентството без никакъв опит, който не се интересува от документация и назначава неквалифициран персонал на важни държавни постове.Заслужава да се отбележи, че опитът от използването на телевизионни сериали като политическа кампания вече не е нов.
Така поредицата “Домът на картите”, създадена от Бо Уилямън по романа на Майкъл Добс, изигра значителна роля в президентската надпревара в САЩ през 2016 година, а нашумелият сериал“Слуга на народа”, изигра решаваща роля в избирането на Владимир Зеленски за президент на Украйна.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...