Зукърбърг обеща големи промени във Фейсбук

Големи промени във Фейсбук и другите приложения на компанията Инстаграм и Уотсап обеща шефът на компанията Марк Зукърбърг. Направи го в реч пред около 5000 души в Сан Хосе. Това съобщи Канал 3.

Речта му бе под мотото «Бъдещето е лично», с което Зукърбърг обеща да се бори за сигурността на личните данни и обеща съвсем нов курс на най-голямата социална мрежа. Новата стратегия ще бъде насочена именно върху личната сигурност.

За целта очерта и 6 принципа, около които компанията ще се фокусира: лични взаимодействия, криптиране, намалено постоянство (изчезване на съобщенията), безопасност, оперативна съвместимост (възможност за комуникация между отделните приложения), сигурност на базата данни.

Какво обаче се крие зад тези принципи?

 

Зукърбърг обясни и точните промени, които ще бъдат извършени, а шокиращото за мнозина потребители вероятно ще е планът за промяна на класическия син цвят на Фейсбук.

Eто и конкретните промени:

— Съобщенията, изпратени чрез приложението «Месинджър» ще бъдат изцяло кодирани по подразбиране, което означава, че Фейсбук няма да вижда написаното, а съобщенията ще са напълно интегрирани с приложението «Уотсап» (WhatsApp)

— Инстаграм започва изпитанията на «частен брояч на лайкове». Това означава, че брят на лайкове на дадена публикация може да остава скрит за всички, освен за автора й.

— Ще бъде въведен «по-ефимерен» метод да се споделя съдържание чрез съобщения. Това означава, че няма да се прави перманентен запис на съобщенията, както досега – т.нар «намалено постоянство».

— Методът за защитени плащания чрез приложението «Уотсап», който компанията тестваше в Индия, ще бъде въведен и в други държави по-късно тази година.

— Приложението «Фейсбук» ще бъде променено, като групите ще станат централни за нюзфийда, а вероятно ще бъде сменен и типичния за приложението син цвят. Преобладаващ трябва да стане белият цвят, а не синият. Новият дизайн и фокус върху групите тръгва първо в САЩ, след което и в останалата част на света. Първо ще бъде променена мобилната версия, а след това и десктоп версията.

— Постовете в Инстаграм няма да започват задължително със снимка или видео. Вече ще може да се споделя съдържание само чрез текст, стикер или рисунка, благодарение на нова функция за камерата на телефоните.

Коментари:

Зареждане ...