1 май 2019-Нюз Фронт.

«Сега или никога», това послание прозвуча от самозванецът Хуан Гуайдо в неговото видео собръщение вчера, призовавайки народа да свалят легитимната власт. Вярно е, че този опит за преврат се оказа двойно неуспешен, защото всъщност  лиши самозванецът от възможност за отстъпление.

 

 

Това се посочва в статията на немското издание на «Frankfurter Allgemeine».Според автора основният проблем на Гуайдо е, че той действително излъга, разказвайки, че армията, е преминала на негова страна, въпреки че на практика става въпрос за няколко десетки военни.

Сериозен удар по неговата кампания получиха първите изявления на военното ръководство, които увериха, че въоръжените сили остават лоялни към законните власти.
А онези малко дезертьори, които се присъединиха към американското протеже, вече успяха да потърсят убежище в Бразилия.

От изданието уверяват, че Гуайдо първоначално е разчитал на много по-голям ресурс.
Позовавайки се на някои информирани източници, авторът отбелязва, че представители на съдилища и други държавни институции е трябвало да минат на страната на Гуайдо, но никой от тях не прави това, а на медиите се обяснява, че заплашват да арестуват Гуайдо.

Освен това дори ръководителят на Държавния департамент на САЩ Майкъл Помпео заяви, че венецуелският президент Николас Мадуро е трябвало да бяга в Куба, се казва в статията.

В крайна сметка, както се отбелязва в медиите, така наречената операция «Свобода», по време на която Гуайдо се надяваше да натисне правителството на страната, се провали, но «отбеляза началото на един необратим процес».

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;