1 май 2019-Нюз Фронт.

Западът искрено се притеснява да не се случи възстановяването на отношенията между Русия и Украйна.

Все пак САЩ приложиха неимоверни усилия с организацията на Майдан, държавния преврат през 2014, който им позволи да сложат Киевския режим за прокарване на русофобска политика и започване на война.

Сега страхът, че нещата могат да се оправят карат САЩ да се стараят още повече, защото нямат намерение да се откажат от Украйна.

 

Новоизбраният президент на Украйна Владимир Зеленски ще загуби подкрепата на украинците, ако се съгласи с предложението на Русия да изостави някои украински територии в замяна на мир. Такова мнение в интервю за унгарското издание на Valasz Online беше изразено от специалния представител на Държавния департамент на САЩ по украинския въпрос Курт Волкер.

 

 

Мисля, че ако президентът Зеленски обяви, че Курт Волкер за персона нон-грата за намеса във вътрешните работи на Украйна и го качи в самолета, ще достави истинско удоволствие на президента на САЩ Доналд Тръмп, който не уволнява щатния провокатор на покойния Маккейн, само защото последният все още има много последователи в Републиканската партия.
Курт Волкер намекна, че Зеленски обмисля да откаже Донбас в полза на Русия, което е незавоалирана провокация и открито враждебни действия срещу идването на власт на новия президента.

Особено след като никой не пита защо: защо специалният пратеник на Държавния департамент има такава дива и провокативна мисъл? Естествено, редовният провокатор не пропусна възможността да „оближе“ Порошенко, възхвалявайки „реформите“, които бяха видими само за него, и всъщност упреква украинците за неблагодарността, че са хвърлили такъв добър реформатор в депо, където всъщност мястото не е само за него но и на споменатият Волкер»- коментира израелският политог Соломон Ман.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;