1 май 2019-Нюз Фронт.

Първомайските демонстрации в Париж бяха отбелязани с „Деня на Апокалипсиса”, който анархисти от цяла Европа обещаха да организират във френската столица.

 

Така, по улиците на града започнаха масови безредици. Протестиращите в южната част на Монпарнас хзамяраха служители по сигурността с камъни, а правоохранителите от своя страна ги разпръскваха със сълзотворен газ.Но демонстрантите бяха се подготвили за това.Много от тях с каски, респиратори и противогази.

Според информационната агенция ТАСС сблъсъците се провеждат в известния ресторант «Ла Ротонда», където маскирани радикали замярат правоохранителни служители с петарди и бутилки. В същото време участниците в протестното движение на «жълтите жилетки», както и членовете на синдикалните организации, се пазят от размирици.

Както News Front съобщи, властите в Париж призоваха за затварянето на 1 500 предприятия днес в централните части на града.
В същото време полицията внимателно проверяваше пристигането на багажа на гарите, а 8 000 служители по сигурността бяха изведени на улицата.

Така градските власти на Париж се подготвиха за масовите протести на «жълтите жилетки», към които се присъединиха не само синдикатите, но и анархистите от няколко европейски страни, които обещаха да организират в Париж «Ден на Апокалипсиса».

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;