Томислав Дончев даде показания срещу екс-директора на НДК Мирослав Боршош

В работата с Мирослав Боршош като директор на НДК не се получи тази екипна работа, с която съм свикнал, каза вицепремиерът Томислав Дончев и си спомни, че с Боршош основно си писали писма. Това съобщи БТА.

След като даде показания по делото срещу бившия директор на НДК, Дончев обясни, че е свикнал, когато работи с някого, да се обединят около някакви цели и да имат общо разбиране за нещата. Това не се получило с Боршош още в началото.

Имали сме спорове много пъти по различни теми, в т.ч. извън европредседателството и за начина по който се управлява НДК. Имах притеснения, че разходите са в темп, който не съответства на приходите. Така се натрупаха дефицити. А за част от тях така и не получих документи, каза още Дончев.

Дали обаче парите, целево предвидени за ремонта на НДК, са харчени за плащане на ток, трябва да установи експертиза. Имало възможност тези средства да се ползват нецелево, но след това да бъдат компенсирани от други приходи.

Това не се считало обезателно за нарушение, обясни вицепремиерът.
Бившият министър за европредседателството Лиляна Павлова заяви в съдебната зала, че били сключени договори за ремонти. При посещение в НДК обаче се оказало, че през определени периоди имало проблеми заради забавени плащания.

Павлова обясни, че не цялата сграда на НДК е била предвидена за ремонт, а близо половината.
Срещу Боршош са повдигнати няколко обвинения — за нецелево разходване на средства, умишлена безстопанственост, сключване на неизгодни сделки, длъжностно присвояване и принуда.

На съд е и бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев.
Колкото до организацията на изборите, Дончев каза, че засега всичко върви по план, а ЦИК полага усилия да има машинно гласуване.

Източник: София

Коментари:

Зареждане ...