30 април 2019-Нюз Фронт.

Хуан Гуайдо публикува видео в Twitter с призив до военните на Боливарската република и заяви, че обръщението е записан във въздушната база «Франсиско Миранда» в столицата Каракас, а на видеото се вижда група хора в военна униформа.

 

Министърът на отбраната на Венецуела Владимир Падрино заяви, че армията остава на страната на Конституцията и законните власти.
Министърът на съобщенията и информацията на Венецуела Хорхе Родригес от своя страна заяви, че венецуелските власти предприемат действия, а във Венецуела достъпът до Twitter, Facebook и други социални мрежи е ограничен.

Ръководителят на Върховния съд на Венецуела Мишел Морено заяви, че съдът ще предприеме действия срещу отговорните за опита за военен преврат и категорично осъди сценария на силов завземане на властта.

 

Държавният департамент на САЩ повиши залозите, ситуацията с Гуайдо достигна критична точка на конфронтация, скоро ще има развръзка, след което, може би, Гуайдо, ако не успее да привлече армията на своя страна, може да избяга, иначе ще бъде арестуван.

Майк Помпео си позволи да приветства опитът за държавен преврат.

Метрото на Каракас частично спря да работа от съображения за сигурност на фона на опозиционната провокация.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;