29 април 2019-Нюз Фронт.

По време на посещението си в Лвов на 29 април, все още заемащия длъжността президент на Украйна Петро Порошенко, прояви ненадмината циничност заявявайки, че отново смята да се балотира за президент. Това, че Порошенко не иска да се отказва от властта е очевидно, но поразява абслолютното отсъствие на елементарна съвест.

 

Снимка: president.gov.ua ( кадър от пристигането в Лвов)

Моят украински народ ми даде голямо щастие — да бъда ръководител на цялата държава и цялата голяма нация в продължение на пет години, а Господ ще ми помогне — и аз ще се върна на длъжността президент- заяви Порошенко без грам смущение.

 

«Щастието» за Порошенко възможно е във властта, корупционните схеми, парите и неприкосновеността, но от това негово щастие, за което е продал душата си на дявола, Украйна пет години живее в ужас, който ще има последствия за поколения напред докато заздравеят раните. «Ръководителят» на цяла държава даде заповед като главнокомандващ да се започне братоубийствената война в Донбас, и на съвестта му лежат хиляди невинни жертви, сред които и деца..да споменава името на Всевошния след всички извършени престъпления е висша форма на цинизъм.

 

 Порошенко заема незаконно президентския пост, тъй като властта идва в ръцете му след кървавия държавен преврат станал известен в съвременната история като «Майдан». След държавния преврат извършен с помощта на САЩ, които даже не крият участието си, започва кръвопролитната братоубийствена война, която продължава и до днес. И която и днес продължава да се финансира от САЩ.

Това, което днешните киевски власти наричат «революция на достойнството», в действителност е манипулация и провокация с исторически мащаб. 

Има хора, които завинаги записват името си в историята на човечеството. Въпросът е по какъв начин. Най- омерзителният пример за кървав държавник е лицето, което се представя за президент на Украйна след преврата извършен през 2014, с помощта на САЩ.

Ръцете му са изцапани с кръвтта на хиляди невинни, и с тези ръце палачът на Украйна се ръкува с европейски и световни лидери, прибира долари и евро, докато някъде плачат деца и пенсионери под звуците на войната. Войната, поръчана и купена от САЩ.

Не е ясно как Порошенко се гледа в огледалото всяка сутрин, как заспива през нощта докато някъде в Донбас умират невеинни, плачат деца, и смели момчета залагат живота си в името на мира, който Порошенко им е отнел.

Продавайки не просто Украйна на САЩ, но и всички човешки принципи и ценности.

Най-жалкият псевдо политик предател, за който след време историята ще разказва, и експерти ще анализират военните му престъпления…

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;