27 април 2019-Нюз Фронт.

Старозагорският митрополит Киприан и водената от него делегация пренесе Благодатният огън от Йерусалим, който идва у нас 15 поредна година. В 19:50 правителственият самолет на България кацна с донесеното благословение за страната ни.

Свещеният огън, който се запалва по необясним ( свръхестествен) или Божи начин слезе  в църквата » Възкресение Христово» в Йерусалим . Чудесното слизане на огъня се случи в 14:31 днес, след няколко часа трепетно очакване на чудото в което вярват християните. 

Според Светото писание, именно църквата «Възкресение Христово» в Йерусалим е мястото, където някъде е бил разпънат, погребан, а след това възкръсва Исус Христос.

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: Българска Патриаршия

23:30 часа Негово Светейшество патриарх Неофит ще служи празничната полунощница и в 00,00 часа ще възвести Христово Възкресение.

Благодатният огън е символ на Божията светлина. Затова пристигането му в България е духовна радост, която пламва в сърцата на вярващите“, — отбеляза премиерът по повод пренасянето на Благодатният огън от Йерусалим у нас с правителственият самолет.

 

„Християнските ценности са помагали за единството на нашия народ и за съхраняването на българската идентичност и култура многократно в миналото. Вярвам, че и днес те ни дават сили да проявяваме грижа към ближния и да работим за просперитета на България“ – цитираха премиера от правителствената прес-служба.

 

„Нека посрещнем Великден живи и здрави, и с вярата, че сме способни на още много добри дела“- поздрави премиерът Борисов.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;