Водещият от телевизионния канал Фокс Нюс Шон Ханити попита Тръмп, трябва ли американците да видят резултатите от украинското разследване (за което писахме многократно, бел.ред.) относно вероятното сътрудничество на Хилъри Клинтън с украински чиновници.
На това президентът на САЩ отговори:
«Считам, че да.
Бар ще иска да види това. Аз, разбира се, имам доверие на Главния прокурор.
Да видим какво ще каже той за това.
Струва ми се, че това е много интересен епизод в отношенията ни с Украйна.
Неотдавна говорих с новия президент и го поздравих.
Но това изглежда е едно много, много голямо дело.
Не съм изненадан», каза Тръмп.
Fox News пише, че Тръмп повтаря съобщението на личния си адвокат Руди Джулиани.
Той в сряда написа в Туитър:
«Не сваляйте очи от Украйна».
През 2017 година изданието Politico установи, че украинските чиновници не само публично са поставяли под съмнение готовността на Тръмп да заеме поста президент, но и са извършвали задкулисна работа в полза на Клинтън.
Изданието установи, чи правителството на Украйна е работило с консултант от Демократическата партия в търсене на компромат срещу Трмъп, включително е проучваро руските връзки на Манафорт.
Това е помогнало за неговата оставка.
По-рано споделихме по темата, че нашумялото разследване, инициирано от американските демократи срещу Доналд Тръмп в опита си да го обвинят в «сговор» с Москва плавно преминава в нов скандал, чийто основен фигурант вече е Хилъри Клинтън.

Главата на Белия дом в традицонния си маниер написа в Туитър, че «докато темата за сговор с Русия утихва, се разраства скандалът около сговора на Украйна с Хилъри Клинтън».

Така Тръмп коментира статия на журналиста от изданието The Hill Джон Соломон,

посветена на опитите на украинската страна да се намеси в американския изборен процес през 2016 година.

Читайте также: «Карточный домик» начинает сыпаться: посол США на Украине оказалась в «пикантной ситуации»

Става дума за изказването на директора на НАБУ Артьом Ситник, който призна, че е «направил грешка при кандидатите» по време на изборите за президент на САЩ, от което става ясно, че е подкрепял Хилъри Клинтън, а не Доналд Тръмп.

Колкото повече се развихря този скандал, толкова повече става очевидно, че няма никаква «руска следа», но за украинска такава не може да се каже същото.

Още повече, че всички киевски «свидетели», задействани около разследването на Мълър, се оказаха замесени в политическите игри на Вашингтон.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;