26 април 2019-Нюз Фронт.

Руският посланик в Сърбия Александър Чепурин:

„По време на срещата със сръбския президент Александър Вучич в Пекин, руският президент Владимир Путин с топлота припомни гостоприемството на братския сръбски народ, което му беше предоставено по време на януарското му посещение в Белград.

Всъщност, както отбеляза Александър Вучич, «посещението беше с душа».

 

 

Разговорите между държавните глави на Русия и Сърбия Владимир Путин и Александър Вучич бяха конструктивни, в приятелски тон.
Лидерите разгледаха както двустранните отношения, така и регионалните въпроси, включително трудната ситуация около Косово и Метохия.

Диалогът между Белград и Прищина е в кома половин година поради провокативните стъпки на косоварите: налагането на 100% мита, решението за създаване на армия е в разрез с разпоредбите на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН, опитите да се да узурпира сръбската собственост.
Ушите на спонсорите на Косово излизат навсякъде.

Посредниците, членовете на ЕС, нервничат от безпардонната линия на далечния Вашингтон, която превърна Косово в поредния «Амбасадорстан» и » наземният авионосец» Bondsteel , демонстрират с всички сили, че без американците не може да има сделка.

Днешната среща потвърди: Русия ще продължи енергично да подкрепя справедливата кауза на Белград. Проблемът не може да бъде решен без Сърбия и особено срещу Сърбия. «

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;