Kim Jong Un

Снимка: AP

Владивосток, 26 април /БТА/
Бронираният влак на председателя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун потегли от гарата във Владивосток и се отправи обратно към Северна Корея, съобщи ТАСС, предаде БТА.

В церемонията по изпращането на севернокорейския лидер взеха участие министърът по развитието на Далечния изток и Арктика Александър Козлов, губернаторът на Приморски край Олег Кожемяко, заместник-министърът на външните работи на Русия Игор Моргулов и руският посланик в Северна Корея Александър Мацегора.

Пътят от Владивосток до граничната гара Хасан е 300 км и ще отнеме от 7 до 9 часа.

Преговорите между президента на Русия Владимир Путин и Ким бяха проведени вчера на остров Руски във Владивосток.

Лидерите подробно обсъдиха състоянието и перспективите на междудържавните отношения, разгледаха подробно въпросите, свързани със ситуацията на Корейския полуостров, включително и с проблема с денуклеуризацията. Това беше първата лична среща между Путин и Ким.

По-рано днес Ким участва в церемония по полагане на венец на мемориала «Бойната слава на Тихоокеанския флот» във Владивосток.

Пред мемориала се строи почетен караул в парадна униформа.

Военнослужещите поставиха венеца край вечния огън, а Ким се доближи до него и свали шапката си, след което участниците в церемонията запазиха минута мълчание. 

Мемориалният комплекс е открит през 1975 г. и е посветен на военнослужещите от Приморски край, загинали през Втората световна война.

Източник: Владивосток

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;